За авторите

Д-р Хюсейн Ахдие е роден и израснал в Нейриз, Иран. Той е шесто поколение баби/бахай- неговите предци са били между първите в Нейриз, приели Баб и по-късно Бахайската вяра. Хюсейн имигрира в САЩ на 17 години. Като много имигранти, търсещи по-добър живот в Америка, той работи и завършва колеж в Ню Йорк. Хюсейн има магистърска степен по Европейска интелектуална история и е защитил докторат по образование в университета в Масачузетс.

Д-р Ахдие е с изявена кариера в сферата на образованието в Ню Йорк. Eдно от най-големите му постижения е основаването на Подготвителното училище в Харлем , където като помощник-директор подпомага превръщането на това училище за ученици в неравностойно положение в световно признато. Училището е помогнало на мнозина да се измъкнат от бедността и да имат по-добър живот. Д-р Ахдие е служил и като директор на образователните програми в Университета „Фордам”.

Хюсейн живее в Ню Йорк от много години. Служил е дълго като касиер на Местния духовен съвет на бахаите в Ню Йорк и много пъти е представял своя район на Национални бахайски събори.

Освен автор на Пробуждане, д-р Ахдие е и съавтор на сборника Абдул Баха в Ню Йорк- историята на посещенията на Абдул Баха в Ню Йорк. Той е автор на: www.AbdulBahaInNewYork.org; www.Nayriz.org; www.TahirihThePureOne.com; www.HarlemPrepSchool.com и www.GodLovesLaughter.com

Хилари Чапман е четвърто поколение американски бахай. Той има бакалавърска степен по история и магистърска степен по образование. Бил е учител по английски и история в престижното училище „Чапин” в Ню Йорк. Много години е служил като секретар на Местния духовен съвет на бахаите в Ню Йорк и Нашвил (Тенеси) и е дългосрочен делегат на Национални бахайски събори на САЩ. В момента работи като писател в Нашвил. Публикувал е много поеми и песни.

  To English Site

Поръчайте книгата на телефон
0889 862 211
nsa@bahai.bg
www.bahai.bg/library

Join us on Facebook

  Copyright © 2023 by Hussein Ahdieh. All rights reserved.