Признания и отзиви за книгата Пробуждане и сайта Nayrz.org

„Вашата книга напълно промени моя пост, по време на който имах възможност да я прочета. Прекрасно разказаните истории за героизъм и страдание на бахаите в Нeйриз бяха представени по такъв начин, че лично почувствах тези хора, като мои истински братя и сестри. Книга ще бъде част от моята колекция с реликви, която ще предам в семейството ни. Фактът, че Хюсейн и Хилари (единият е роден и израснал в Нейриз и е шесто поколение бахай, а другият е четвърто поколение бахай) са изявени бахайски учени, е допринесло и дало възможност да се натрупа голямо количество информация, факти, дати и имена по начин по който приканват читателя да научи повече за нашите предшественици.” Дороти Нелсън, Съдия, САЩ. Апелативен съд, Девети район и бивш член на Националния духовен съвет на бахаите в САЩ.

„Първо, следва да Ви поздравя за създаването на толкова добре написана книга и за събирането на толкова забележителна библиография за нея. Няма съмнение, че Вашата книга ще бъде добре приета и ще има широк отзвук във и извън бахайската общност”. Ирадж Айман доктор на бахайските науки, гостуващ професор по образование и управление на Калифорнийския университет, координатор на Иранската конференция.

„Поздравление за постигнатото! Това, което се е случило в Нейриз заслужава почитта на целия свят”. Кисер Барнс, член на Световния дом на справедливостта.

„Току що разгледах сайта за Нeйриз и бях приятно изненадан да видя това прекрасно допълнение към Бахайската история. Благодаря ви! Също така с удоволствие научих, че Вие, както винаги, вървите уверено по пътя на службата. Когато гледах снимките си припомних за невероятното пътуване, което предприех заедно с мой приятел до Нейзирз преди години. Посетихме бахайските места, включително крепостта на планината и прекарахме невероятно с приятелите в Нейриз и близките на тези ранни герои, героини и мъченици на нашата Вяра.” Д-р Хюсейн Данеш, основател и президент на Международния институт за образование и мир.

„Подравление за изпълнението на тази важна мисия - без съмнение това е от голямо значение за всички, които се интересуват от историята на нашата любима Вяра”. Манучер Деракшани, бахайски учен.

„Ще проуча съдържанието на уебсайта и с нетърпение очаквам в ръцете си книгата която съм сигурен, ще е принос към постоянно нарастващите исторически документи, които продължават да обогатяват разбирането за нашата вдъхновяваща Вяра” Шхаб Фатезам, Директор, Линкълн Интернешънал .

„Поласкан съм да получа ръкописа за историята на последователите на Баб и бахаите във Вашия роден град, Нейриз. Независмо, че на персийски имаме литаратура по тази тема, вашата книга на английски я допълва, заедно с книгата на Можан Момен“. Хошманд Фатезам, Бивш член на Световния дом на справедливостта.

„Разгледах сайта, историята, семейното дърво и се наслаждавах. Каква история! От Нейриз до Ню Йорк! Харесах я!“ Фарзад Гасеми, Президент на Wireless Network Solutions Inc., Washington DC

„Какъв невероятен пример сте дал на семействата да документират историята си. Това е вдъхновение за бъдещите поколения. Брилянтно!“ Робърт Харис, Старши Изпълнител, SCC, Флорида, бахайски учeн

„Ценя много работата Ви. Нямам търпение да споделя наследството на Шафи, което е ново за мен, с моите деца. Благодаря за Вашето отдадено и обично ръководство“ Нанди Лоусън, продуцент, Georgia Public Broadcasting

„Уебсайтът е брилянтен! Каква прекрасна, безпрецедентна и гениална идея е да се съберат възпоменания и молитви, написани за хората на едно място, да бъдат преведени и свързани в аналите на истроията на тези хора. Можете да разберете, какво означава откровението - социално и практически. Това е казано за хора, които имат конкретни връзки един с друг и са преживели подобни събития и сътресения. И какво богатство от непреведен, преди, материал! Това е просто една от най-хубавите книги за Бахайската история. Благодаря ви!“ Франклин Люис, Ph.D, професор по персийски и близкоизточни езици, Чикагски университет.

„Уебсайтът е страхотен. Много по-добър от всичко, което си представях. Вашата книга и уебсайтът без съмнение ще помогнат за увековечаването на предшествениците ни, които са отдали живота си в разпространение на Вярата. Книгата и уебсайтът ще бъдат изключителен източник на информация за настоящите и бъдещите поколения, относно славните истории от живота на тези преди нас. Поздравление за добре свършената работа!” Ирадж Мисаги, Ph.D, професор в Калифорнийския университет.

„Сайтът е цялостен, всеобхватен, информативен, ангажиращ и образоващ - над очакванията. Не са останали „необърнати камъни” по темата и сякаш смисъла на един живот е изразена чрез това дело. Харесвам семплата навигация и дизайн – аспекти, които са ключови за полезността на един уебсайт.” Шидан Мажди, режисьор и продуцент на Бродуейски спектакли, Ню Йорк.

„Приемете моите най-добри пожелания за успеха на усилията ви да публикувате този ръкопис върху тема, която е от голямо значение и интерес за Бахайската общност“ Гленфорд Мичъл, бивш член на Световния дом на справедливостта.

„Обичам този уебсайт. Прекрасен е. Страхотна работа!”Дороти Маркик, Ph.D, Фулбрайт учен, професор, Университет „Вандербилт”.

„Поздравления за това голямо постижение. Сигурен съм, че Ви доставя огромно чувство на удовлетворение да видите как всички години на труд, който сте вложил в този проект са дали своя плод. Материалите, който се намират на уебсайта са впечатляващи. Позволете ми още веднъж да ви поздравя за този голям успех...“ Сиямак Заби-Могадам, бахайски учен, изследовател, Бахайски световен център, Хайфа, Израел, магистър по история, Университет в Копенхаген.

„Хареса ми много! Свършил сте прекрасна работа! Всичко - контекстът и стилът на разказване на историята, представянето на историческия фон и т.н са прекрасно изпъленени. Прегледах източниците, които съдържат много повече от това, което някога съм виждал! Пожелавам Ви късмет и ви благодаря че успях да се възползвам от нея“ . Парвиз Милани, бахайски учен, писател, Стокхолм, Швеция

„Любовта към земята на вашите предци се вижда ясно във Вашите интересни коментари. Когато Националният духовен съвет на Иран разделяше страната на избирателни райони по географски принцип, Шоги Ефенди призова на Нейриз и съседните райони да бъде отреден отделен статут, като независим "qismat-i-amri". Това показа, че възлюбленият Спасител има надежда и възнамерява Нейриз да се развива автономно и преди всички, както духовно, така и административно, не само като придатък към останалата привинция Фарс.

Скъпи Хюсейн, нека Духът на твоите почитаеми и видни предци напъства стъпките ти, постилайки пътя на големите ти постижения, и да ти даде възможност да бъдеш свидетел на пълната реализация на най-големите ти надежди и амбиции по пътя на Неговата любов!“ Али Нахдживани, бивш член на Световния дом на справедливостта.

„За мен беше рядка и специална чест, духовно удоволствие и небесна благодат да прочета Вашия прекрасно написан и осветляващ ръкопис. Той е завет във времето и за поколенията.

Само най-фини качества на интелекта, духовността, постоянството и отдадеността биха описали Вас и вашия съавтор, и издаването на вашата забележителна творба. Бъдещите историци ще я цитират, тези, които са отдадени на Делото ще освежават вярата си, а бъдещите поколения на семейство Ахдие ще Ви споменават в молитвите и благодарностите си, когато я четат за пръв път. Изпитвам към Вас дълбока обич и почитание“ Майкъл Л. Пенн, PhD. професор по психология, Колеж „Франклин и Маршал”

„Не мога да Ви благодаря достатъчно за вашата доброта да споделите историята на Нейриз и дългоочакваното представяне на този образователен исторически материал. „Пробуждане” е най-подходящото заглавие за книгата, която чакаме с нетърпение и ще изучаваме с удоволствие“ Асаш Тесема, Секретар на Националния духовен съвет на бахаите в Етиопия

„Благодаря ви, че изпратихте адреса на този невероятен сайт. С трепет очаквам да започна да чета дневника на Молла Мохамед Шафи. Вече съм се запознала с някои аспекти от историята на Нейриз, която Адиб ни беше препоръчал. Прекрасно е да се прочете и от друга гледна точка. Благодаря ви много за превода на английски“ Лесли Тахерзаде, бахайски учен, писател

„Разгледах сайта, който е фантастичен!... Страхотна, очарователна книга!“ Кристофър Г. Уайт, Ph.D, професор по Религия в американския колеж „Васар”

„Поздравления за Вашето голямо постижние. Вероятно Вашите предци от Нейриз са бдяли над вас,тъй като се гордеят с това, което сте направил“. Набил Ханна, писател

„Благодарен съм за споделената новина за този изключително значим труд на Вас и Вашия съавтор Хилари Чапман. Благословените души, възлюбени от Бога, които са жертвали живота си и тези, които са страдали от неразказаните преследвания сега чувстват небесната радост в Рая на Абха и са благодарни на Вас и Вашия колега за това, че сте съхранил техния завет жив за бъдещите поколения, които също ще Ви бъдат благодарни.“ Парвиз Хатами, бивш служител на Бахайския световен център

„Купих тази чудесна книга веднага щом беше в продажба и съм към средата й. Особено благодарна съм за отразяването, възложено на ХАТИДЖЕ БАГУМ, ЖЕНАТА НА БАБ. “ Мери К. Макоски, Североизточен местен съвет.

„Със сърдечна благодарност потвърждавам получаването на копие от Вашата книга. Поздравявам Ви за изпълнението на този проект и Ви благодаря за добротата да изпратите на този слуга на Вярата копие от нея. Нека Древната Красота продължава да благославя Вашия живот“ Фирайдън Йавахери, член на Световния дом на справедливостта.

„Пробуждане е важно допълнение към модерните бахайски изследвания. Прекрасно е, че има толкова много материал на разположение на изследователите в сравнително кратък период, откакто г-н Балюзи публикува изследването на Броуни, което според мен е началната точка от която започва модерният период на изучаването на бахайството. Много, много благодаря!“ Питър Шмит, Банкок, Тайланд

„Поздравявам Ви за Вашия успех в изследването на Нейриз и жестокостите, от които са страдали последователите на Баб и Бахайските общности в града, публикувано съвместно с Хилари Чапман. Библиографията и индексът правят книгата подходяща за изследователи. Вие сте създал една достойна монография“ Професор Есан Яршатер, главен редактор на „Енциклопедия Ираника”.

„Поздравления за завършването на тази книга. Какъв прекрасен принос към историческата картина на тези първи смели вярващи“. Доналд Стрийтс, бивш декан, Училище по образование, Университет на Масачузетс.

„Поздравления за възможността да публикувате книгата за Нейриз и какво примамливо заглавие! Надявам се издателят да има възможност да публикува и едно лимитирано, луксозно издание с твърда корица на по-трайна хартия. Промоционалните материали за тази книга са прекрасни и отразяват Вашия изтънчен вкус към литературата и запазването на културното наследство.“ Бижан Байзее, координатор, Персийски офис, Национален бахайски център

  To English Site

Поръчайте книгата на телефон
0889 862 211
nsa@bahai.bg
www.bahai.bg/library

Join us on Facebook

  Copyright © 2024 by Hussein Ahdieh. All rights reserved.